Categories
Nekategorizirano

STE VEDELI …

... da letošnji predstavniki na Eurosongu prihajajo z naše šole. Kar štiri od petih članov zasedbe LPS so (bivši) GCC-jevci, dva, Filip in Gašper, pa celo letošnja maturanta.

da je Evropska unija prejela Nobelovo nagrado za mir. EU je bila podeljena leta 2012 na podlagi njenih prispevkov k miru in spravi. To je bil čudovit dosežek glede na dejstvo, da je bil prvotno prav za ta namen ustvarjena, med drugim po drugi svetovni vojni.

da je bila Sagrada Familia v gradnji že zadnjih 138 let. Očarljiva Sagrada Familia Antonija Gaudija v Barceloni je prava arhitekturna mojstrovina, kar pojasnjuje, zakaj traja tako dolgo, da bo dokončana. Medtem ko so bile izjemne starodavne piramide Egipta zgrajene v 85 letih, med 2589 in 2504 pr. n. št., je bila Sagrada Familia v gradnji že zadnjih 138 let. Gradnja znamenite bazilike se je prvič začela leta 1882 in čeprav Gaudi ni videl svojega dokončanega izjemnega dela, namerava Barcelona to dokončati do leta 2026, ob 100. obletnici Gaudijeve smrti.

da bruseljsko letališče proda največ čokolad na svetu. Verjetno ste že slišali za belgijsko čokolado. Slovi kot ena najboljših čokolad na svetu in popotniki to več kot očitno vedo, saj bruseljsko letališče proda več sladkarij kot kjer koli drugje na svetu. Na letališču se vsako leto proda več kot 800 ton čokolade.

Brina Tomažič, Živa Založnik, 3. i